Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karidesli - Peynirili Sandöviç Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Karidesli - Peynirili Sandöviç
Pratik Karidesli - Peynirili Sandöviç Tarifi

Malzemeler

2 yumurta
8 dilim tost ekmeği
100 gr dondurulmuş karides
200 gr mozzarella (veya peyniri)
2 çorbakaşığı kıyılmış taze soğan
1 çorbakaşığından biraz fazla tereyağı (veya margarin)
6 çorbakaşığı zeytinyağı
süt
karabiber, tuz
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Dondurulmuş karidesi oda sıcaklığında çözüp, irice doğrayın.
İki çorbakaşığı zeytinyağında, 2-3 dakika
kadar sık sık karıştırarak karidesleri sote etin.
Taze soğan ve zar şeklinde kesilmiş mozzarella ya da dil peyniriyle karıştırın.

Tost ekmeği dilimlerinin kabuklarını bıçakla kesin, her bir dilimi ikiye bölün ve biraz süte yatırıp yumuşamaya bırakın.

Tost ekmeklerinin yarısının üstüne karidesli ve peynirli karışımı sürün.
Arta kalan tost ekmeklerini de üstüne kapatıp iyice sıkıştırın.
Yumurtaları iyice çırpın, biraz tuz ve karabiber ilave edin.
Sandöviçleri yumurtaya bulayın.

Teflon bir tavadaki dört çorbakaşığı zeytinyağı ve 20 gr tereyağı veya margarinde, her iki yüzünüde kızartın.

Sandöviçlerin fazla yağını kağıt havluyla aldıktan sonra, sıcak bir servis tabağında servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin.

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri