Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karidesli - Peynirili Sandöviç Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Karidesli - Peynirili Sandöviç
Pratik Karidesli - Peynirili Sandöviç Tarifi

Malzemeler

2 yumurta
8 dilim tost ekmeği
100 gr dondurulmuş karides
200 gr mozzarella (veya peyniri)
2 çorbakaşığı kıyılmış taze soğan
1 çorbakaşığından biraz fazla tereyağı (veya margarin)
6 çorbakaşığı zeytinyağı
süt
karabiber, tuz
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Dondurulmuş karidesi oda sıcaklığında çözüp, irice doğrayın.
İki çorbakaşığı zeytinyağında, 2-3 dakika
kadar sık sık karıştırarak karidesleri sote etin.
Taze soğan ve zar şeklinde kesilmiş mozzarella ya da dil peyniriyle karıştırın.

Tost ekmeği dilimlerinin kabuklarını bıçakla kesin, her bir dilimi ikiye bölün ve biraz süte yatırıp yumuşamaya bırakın.

Tost ekmeklerinin yarısının üstüne karidesli ve peynirli karışımı sürün.
Arta kalan tost ekmeklerini de üstüne kapatıp iyice sıkıştırın.
Yumurtaları iyice çırpın, biraz tuz ve karabiber ilave edin.
Sandöviçleri yumurtaya bulayın.

Teflon bir tavadaki dört çorbakaşığı zeytinyağı ve 20 gr tereyağı veya margarinde, her iki yüzünüde kızartın.

Sandöviçlerin fazla yağını kağıt havluyla aldıktan sonra, sıcak bir servis tabağında servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, süt kreması, nuar ve tavuk etini robottan geçirin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Yemekevi.tv'de çocukların vazgeçemeyeceği bir tatlı, PANKEK. Ramada Plaza İstanbul Hotel stajeri Banu Yükseler sizler için anlattı...

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Kurabiye hamuruna şekil verip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri