Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
KARAÇAY USULÜ YUMURTALI EKMEK Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
KARAÇAY USULÜ YUMURTALI EKMEK
Pratik KARAÇAY USULÜ YUMURTALI EKMEK Tarifi

Malzemeler

1 ADET EKMEK
3 ADET YUMURTA
1/2 ÇAY BARDAĞI SÜT
ÇOK AZ YAĞ
KAŞAR PEYNİRİ

Yemek Tarifi

EKMEKLERİ DİLİMLEYİN YUMURTALARI GENİŞ BİR KAPTA İYİCE ÇIRPIN.
SÜTÜ İLAVE EDİN EKMEKLERİN HER TARAFINI BU KARIŞIMA BATIRIN.
TEFLON TAVAYA YAĞI KOYUN EKMEKLERİ DİZİN.
OCAKTA ALTINI KIZARANA KADAR PİŞİRİN DÜZ TABAK YARDIMIYLA TERS ÇEVİRİN.
EKMEKLERİN ÜZERİNE DİLİMLİ KAŞAR PEYNİRİNDEN KOYUN VE TAVANIN KAPAĞINI KAPATIN PEYNİRLER ERİYİNCE SICAK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri