Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
KARAÇAY USULÜ YUMURTALI EKMEK Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
KARAÇAY USULÜ YUMURTALI EKMEK
Pratik KARAÇAY USULÜ YUMURTALI EKMEK Tarifi

Malzemeler

1 ADET EKMEK
3 ADET YUMURTA
1/2 ÇAY BARDAĞI SÜT
ÇOK AZ YAĞ
KAŞAR PEYNİRİ

Yemek Tarifi

EKMEKLERİ DİLİMLEYİN YUMURTALARI GENİŞ BİR KAPTA İYİCE ÇIRPIN.
SÜTÜ İLAVE EDİN EKMEKLERİN HER TARAFINI BU KARIŞIMA BATIRIN.
TEFLON TAVAYA YAĞI KOYUN EKMEKLERİ DİZİN.
OCAKTA ALTINI KIZARANA KADAR PİŞİRİN DÜZ TABAK YARDIMIYLA TERS ÇEVİRİN.
EKMEKLERİN ÜZERİNE DİLİMLİ KAŞAR PEYNİRİNDEN KOYUN VE TAVANIN KAPAĞINI KAPATIN PEYNİRLER ERİYİNCE SICAK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri