Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Jambonlu Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Jambonlu Kanepe
Pratik Jambonlu Kanepe Tarifi

Malzemeler

6 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı hardal
6 adet kornişon
6 dilim jambon
60 gr tereyağ

Yemek Tarifi

Tereyağını bir kapta macun kıvamına gelinceye dek çırpın.
Sonra hardal katıp iyice yedirin.
Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkartın ve her birini dört parçaya bölüp, hardallı tereyağı üzerlerine sürün.
Jambonları dört parçaya bölüp dilimlerin üzerine yerleştirin.
Kornişonları halka halka doğrayıp jambonların üzerine yerleştirildikten sonra kanapeleri servis tabağına yerleştirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri