Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dilli Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Dilli Kanepe
Pratik Dilli Kanepe Tarifi

Malzemeler

10 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı hardal
20 adet yeşil zeytin
10 dilim füme dil
2 adet kornişon
60 gr tereyağ

Yemek Tarifi

Tereyağını ezip macun kıvamına getirin, hardalı da ilave edip iyice karıştırın.
Ekmek dilimlerinin sert kenarlarını kesip çıkarın ve dört eşit parçaya bölün, karşımı üzerlerine sürün.
Füme dili ekmek dilimlerinin büyüklüklerine uygun olacak şekilde kesin ve her bir dilimin üzerine yerleştirin.
Zeytinleri keskin bir bıçak yardımıyla halka halka doğrayın ve zeytin halkalarını kanapelerin üzerine dizin.
Kornişonları ise boylamasına ince ince kesin, zeytin halkaların arasına yerleştirip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin!

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri