Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıklı Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Balıklı Kanepe
Pratik Balıklı Kanepe Tarifi

Malzemeler

60 gr tereyağı
l0 adet siyah zeytin
5 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet yumurta, haşlanmış
1 adet füme uskumru balığı

Yemek Tarifi

Uskumru balığının derisini temizleyip, kılçıklarını ayıklayın.
Küçük parçalara bölüp, bir kaba koyun.
Diğer tarafta tereyağı ile limon suyunu karıştırarak macun kıvamına getirin.
Balıkları içine katın, çatalla yardımıyla ezip birbirine yedirin.

Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkarın ve her dilimi dört parçaya bölün, üzerlerine balıklı karışımı sürün.
Yumurtaları halka halka doğrayın, sonra ortalarından bölüp kanapelerin üzerine birer parça koyun.
En üste de çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri yerleştirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayramı tatlı bir şekilde kutlamak için güzel bir tatlı tarifi...

Acıbademleri elinizde küçük parçalar halinde kırıp bir kaba aktarın. Üzerine süt ilave edip 15 dakika kadar bekletin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin.

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri