Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıklı Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Balıklı Kanepe
Pratik Balıklı Kanepe Tarifi

Malzemeler

60 gr tereyağı
l0 adet siyah zeytin
5 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet yumurta, haşlanmış
1 adet füme uskumru balığı

Yemek Tarifi

Uskumru balığının derisini temizleyip, kılçıklarını ayıklayın.
Küçük parçalara bölüp, bir kaba koyun.
Diğer tarafta tereyağı ile limon suyunu karıştırarak macun kıvamına getirin.
Balıkları içine katın, çatalla yardımıyla ezip birbirine yedirin.

Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkarın ve her dilimi dört parçaya bölün, üzerlerine balıklı karışımı sürün.
Yumurtaları halka halka doğrayın, sonra ortalarından bölüp kanapelerin üzerine birer parça koyun.
En üste de çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri yerleştirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri