Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıklı Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Balıklı Kanepe
Pratik Balıklı Kanepe Tarifi

Malzemeler

60 gr tereyağı
l0 adet siyah zeytin
5 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet yumurta, haşlanmış
1 adet füme uskumru balığı

Yemek Tarifi

Uskumru balığının derisini temizleyip, kılçıklarını ayıklayın.
Küçük parçalara bölüp, bir kaba koyun.
Diğer tarafta tereyağı ile limon suyunu karıştırarak macun kıvamına getirin.
Balıkları içine katın, çatalla yardımıyla ezip birbirine yedirin.

Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkarın ve her dilimi dört parçaya bölün, üzerlerine balıklı karışımı sürün.
Yumurtaları halka halka doğrayın, sonra ortalarından bölüp kanapelerin üzerine birer parça koyun.
En üste de çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri yerleştirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri