Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantar ve Kereviz Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Mantar ve Kereviz Salatası
Pratik Mantar ve Kereviz Salatası Tarifi


Mantar ve Kereviz Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr mantar, dilimlenmiş
3 kereviz sapı, dilimlenmiş
Sos:
150 gr yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı ince doğranmış taze tarhun
tuz ve karabiber
Süslemek için:
25 gr kabuğu soyulmuş badem
limon parçaları
birkaç dal taze tarhun veya
birkaç dal maydanoz

Yemek Tarifi


Sosu hazırlayın: Yoğurdu zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte bir kaba koyun Bir çatalla çırpın tarhun, tuz ve biberi ekleyin
Mantarları ve kerevizleri sosa ekleyip iyice karıştırın.

Salatayı bir salata kasesine koyup bademleri serpiştirin.
Limon parçaları ve tarhun veya maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın.

SERVİS ÖNERİLERİ: Başlangıç olarak veya soğuk etin yanında servis yapabilirsiniz.

ALTERNATİF: Tarhunu 1-2 diş ezilmiş sarımsakla değiştirebilirsiniz.
Sarımsağı zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte yoğurda katın.

ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Kuru yerine taze otları kullanmak lezzet açısından daha iyidir.
Eğer kuru tarhun kullanacaksanız miktarı yarıya düşürün.
Veya yerine maydanoz kullanın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri