Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantar ve Kereviz Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Mantar ve Kereviz Salatası
Pratik Mantar ve Kereviz Salatası Tarifi


Mantar ve Kereviz Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr mantar, dilimlenmiş
3 kereviz sapı, dilimlenmiş
Sos:
150 gr yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı ince doğranmış taze tarhun
tuz ve karabiber
Süslemek için:
25 gr kabuğu soyulmuş badem
limon parçaları
birkaç dal taze tarhun veya
birkaç dal maydanoz

Yemek Tarifi


Sosu hazırlayın: Yoğurdu zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte bir kaba koyun Bir çatalla çırpın tarhun, tuz ve biberi ekleyin
Mantarları ve kerevizleri sosa ekleyip iyice karıştırın.

Salatayı bir salata kasesine koyup bademleri serpiştirin.
Limon parçaları ve tarhun veya maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın.

SERVİS ÖNERİLERİ: Başlangıç olarak veya soğuk etin yanında servis yapabilirsiniz.

ALTERNATİF: Tarhunu 1-2 diş ezilmiş sarımsakla değiştirebilirsiniz.
Sarımsağı zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte yoğurda katın.

ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Kuru yerine taze otları kullanmak lezzet açısından daha iyidir.
Eğer kuru tarhun kullanacaksanız miktarı yarıya düşürün.
Veya yerine maydanoz kullanın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri