Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası
Pratik Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası Tarifi


Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış
500 gr arpacık soğanı
Tuz
225 ml beyaz şarap
125 ml su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
3 domates, kabukları soyulup doğranmış
3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 Çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kişniş karabiber

Yemek Tarifi


İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın.
Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun.
Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün.

Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun.
Tuz ve biberle tatlandırın.
İyice karıştırın.
Bir taşım kaynatın.
Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak.
pişirin.

Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak.
daha pişirin.

Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak.
ağır ateşte kaynatarak çektirin.
Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın.

DİKKAT: Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin.
Hala sert olduklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin.

HAZIRLAMA: Soğanların başlarını kesip, kabuklarım çıkartın.
Soğanları bütün tutun.

SERVİS ÖNERİLERİ: Bu başlangıç olarak iyi bir yemektir.
Çünkü önceden hazırlanabilir.
Sıcak ekmekle sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri