Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası
Pratik Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası Tarifi


Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış
500 gr arpacık soğanı
Tuz
225 ml beyaz şarap
125 ml su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
3 domates, kabukları soyulup doğranmış
3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 Çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kişniş karabiber

Yemek Tarifi


İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın.
Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun.
Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün.

Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun.
Tuz ve biberle tatlandırın.
İyice karıştırın.
Bir taşım kaynatın.
Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak.
pişirin.

Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak.
daha pişirin.

Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak.
ağır ateşte kaynatarak çektirin.
Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın.

DİKKAT: Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin.
Hala sert olduklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin.

HAZIRLAMA: Soğanların başlarını kesip, kabuklarım çıkartın.
Soğanları bütün tutun.

SERVİS ÖNERİLERİ: Bu başlangıç olarak iyi bir yemektir.
Çünkü önceden hazırlanabilir.
Sıcak ekmekle sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hem kahvaltı için hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Domates, biber ve yumurta olsun yeter...

Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

Oktay Usta'nın tarifi

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri