Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kremalı Patates Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Kremalı Patates Salatası
Pratik Kremalı Patates Salatası Tarifi


Kremalı Patates Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


750 gr patates, ovarak yıkanmış
Tuz
Sos:
150 ml krema
2 yemek kaşığı kapari, durulanıp süzülmüş
4 taze soğan, ince kıyılmış
1/2 çay kaşığı limon suyu
Taze çekilmiş karabiber
Süslemek için:
4-8 taze soğan, püskül halinde kesilmiş
1 yemek kaşığı doğranmış taze nane

Yemek Tarifi


Patatesleri tuzlu suda bir taşım kaynatın.
Daha sonra 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bu sırada taze soğanların yeşil kısımlarını püskül yaparak kesin ve buzlu su dolu bir kasede en az 30 dakika bırakın.

Sosu hazırlayın: Bütün malzemeleri tuz ve biberle birlikte bir kapta karıştırın.

Patatesleri süzün.
Hafif çe soğumasını bekleyip kabuklarım soyun ve küp küp kesin.

Patatesleri hâlâ sıcakken sosm içine koyup iyice soğumasını bekleyin.

Patates salatasını taze soğan püskülleri ve doğranmış nanelyle süsleyip servis yapın.

HAZIRLAMA: Taze soğan püskülü yapmak için: Kökleri ayırın, ince dış zarı soyup yeşil kısmın büyük bölümünü kesin.
Çok keskin bir bıçak kullanarak soğanın başından soğan başının dikine
2.
5 cm.
kalacak şekilde birkaç kesik yapın.
Aynı işlemi diğer soğanlarda tekrarlayın.

ALTERNATİF: Bu salata sıcak da servis yapılabilir: Küp halinde kesilmiş haşlanmış patatesi krema kapari, limon suyu, tuz ve biberle birlikte tavaya koyun.
Sos kaynama noktasına gelene dek ısıtın.
Taze soğanı servis yapmadan önce ekleyin.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Salatayı süslemeden önce buzdolabında istediğiniz kadar tutabilirsiniz.
Servis yapmadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin.

Azzur Restaurant'ın usta aşçısı yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi dolmasına farklı bir yorum getirdi. Kestaneli hindi sarması ile sofralanız şenlenecek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri