Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Köfteli Salata Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Köfteli Salata
Pratik Köfteli Salata Tarifi


Köfteli Salata (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr yağsız kıyma.

4 iri mantar, dörde bölünmüş
2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1/4 çaykaşığı mercanköşk
50 gr bayat ekmek içi
1 yumurta, çırpılmış
2 domates, sekize bölünmüş
1 küçük kıvırcık, doğranmış
1 yeşil biber, halka doğranmış
1/2 salatalık, ince dilimlenmiş Ayçiçek yağı, fırçayla sürmek için
MARİNAT İÇİN:
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak, ezilmiş tuz ve karabiber

Yemek Tarifi


Marinat: Yağı, limon suyunu, sarımsağı bir kasede karıştırın.
Tuz ve biberle tatlandırın.
Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marine edin.
Bu sırada ızgarayı iyice ısıtın.

Kıymayı, rendelenmiş soğanı, domates salçasını, baharatları ve ekmek içini karıştırın.
Tuz ve biberle tatlandırın.
Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin.

Karışımı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayıp top top yapın.
Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin.

Köfteleri ızgarada 15-20 dak.
pişirin, gerektikçe çevirip kahverengileşinceye kadar tutun.
Kağıt havlu ile kurulayıp, fazla yağını aldıktan sonra, soğuması için bir kenara kaldırın.

Bir servis tabağında kıvırcığı, salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin.

Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın.
Köfteleri, domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyun ve servis yapın.

ALTERNATİF: Normal domates yerine 16 tane küçük kiraz domateslerden kullanabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata yazın güzel bir öğle veya akşam yemeği olarak sunulabilir.
Ayrıca sıcak kebab olarak da yapabilirsiniz.
Mantarları, domatesleri ve köfteleri şişlere takıp ızgarada pişirdikten sonra pilav üzerinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesi, sarımsağı, tohumları çıkarılmış biberi, kabuğu soyulmuş elmayı, soğanı, 1 su bardağı su ile haşlayın. Blenderden geçirin.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Taze ıspanağı haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın. Tuz, beyaz biber, dolmalık fıstık, sarımsak ve parmesan peyniri ekleyip, blenderden geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri