Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kış Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Kış Salatası
Pratik Kış Salatası Tarifi


Kış Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler


4 Çorba Kaşığı Mayonez
1/2 kg Yerelması
1 Limon
2 Havuç
1 Kereviz
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
3-4 Dal Taze Soğan
Tuz

Yemek Tarifi


Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin.
Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Taze soğanı uzun uzun doğrayın.
Kereviz ve havuçları ayrı ayrı rendeleyin.
Kerevizi bir kaseye alıp tuz, birkaç damla limon ve mayonez ekleyerek karıştırın.

Havuç rendesi, kerevizli karışımı ve yerelmalarını servis tabağına yerleştirin.
Taze soğanlarla salatayı süsleyin.
Kalan limon suyu, tuz ve zeytinyağını küçük bir kasede karışrırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri