Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kereviz ve Turp Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Kereviz ve Turp Salatası
Pratik Kereviz ve Turp Salatası Tarifi


Kereviz ve Turp Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 sert tatlı elma
1 küçük kereviz sapı, doğranmış
250 gr turp, ince dilimlenmiş
Tuz ve karabiber
Sos:
50 gr lor peyniri
4 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı şeker
1 diş sarmısak, ezilmiş

Yemek Tarifi


Sosu hazırlayın: Lor peynirini büyük bir kaseye koyup yumuşayıncaya kadar çırpın.
Yavaş yavaş kremayı ve sirkeyi, sonra şeker ve sarımsağı ekleyip karıştırın.

Elmayı soymadan içini ayıklayıp doğrayın.
Kereviz ve turpların yarısıyla birlikte sosa ilave edin.
Tuz ve biberini katın.

Salatayı servis tabağına boşaltıp kalan turplarla üstünü süsleyin.
Oda sıcaklığında servis yapın.

ALTERNATİF: Lor peyniri yerine krem peynir, krema yerine de yoğurt kullanabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata öğle yemeğinde börek veya soğuk tavuk ya da soğuk et ile sunulabilir.

BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ: Kerviz mineral tuzlar, vitamin ve demir açısından çok zengindir ve diettekiler için en iyi sebzedir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı ılık suda karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Unun yarısını, soğuk suyu, zeytinyağını ve tuzu da katarak yoğurun.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri