Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kekikli Tavuk Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Kekikli Tavuk Salatası
Pratik Kekikli Tavuk Salatası Tarifi


Kekikli Tavuk Salatası (5 Kişilik)

Malzemeler


5 Piliç Göğsü
5 Dal Taze Kekik
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır
4 Salata Yaprağı
10 Kiraz Domates
Tuz, karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Fesleğen
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Şeker
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Piliç göğüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin.
Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Tavada çok az zeytinyağı ısıtıp piliçleri soteleyin.
Üzerine bir kapak kapatıp ocaktan alın.

Salataları iyice yıkayıp kurutun.
Büyük parçalar halinde kesin.
Hepsini bir tabağa alın.
Pişmiş piliçleri küçük parçalara ayırıp salatanın üzerine serpiştirin.
Mısır ve kiraz domatesleri de ilave edin.

Fesleğeni blenderde çekin.
Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanın üzerine dökün ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri