Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kekikli Tavuk Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Kekikli Tavuk Salatası
Pratik Kekikli Tavuk Salatası Tarifi


Kekikli Tavuk Salatası (5 Kişilik)

Malzemeler


5 Piliç Göğsü
5 Dal Taze Kekik
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır
4 Salata Yaprağı
10 Kiraz Domates
Tuz, karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Fesleğen
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Şeker
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Piliç göğüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin.
Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Tavada çok az zeytinyağı ısıtıp piliçleri soteleyin.
Üzerine bir kapak kapatıp ocaktan alın.

Salataları iyice yıkayıp kurutun.
Büyük parçalar halinde kesin.
Hepsini bir tabağa alın.
Pişmiş piliçleri küçük parçalara ayırıp salatanın üzerine serpiştirin.
Mısır ve kiraz domatesleri de ilave edin.

Fesleğeni blenderde çekin.
Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanın üzerine dökün ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Salatalıkları kabuklarıyla birlikte halka, kırmızı biberi jülyen, domatesi de küp şeklinde doğrayın.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri