Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kekikli Tavuk Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Kekikli Tavuk Salatası
Pratik Kekikli Tavuk Salatası Tarifi


Kekikli Tavuk Salatası (5 Kişilik)

Malzemeler


5 Piliç Göğsü
5 Dal Taze Kekik
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır
4 Salata Yaprağı
10 Kiraz Domates
Tuz, karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Fesleğen
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Şeker
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Piliç göğüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin.
Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Tavada çok az zeytinyağı ısıtıp piliçleri soteleyin.
Üzerine bir kapak kapatıp ocaktan alın.

Salataları iyice yıkayıp kurutun.
Büyük parçalar halinde kesin.
Hepsini bir tabağa alın.
Pişmiş piliçleri küçük parçalara ayırıp salatanın üzerine serpiştirin.
Mısır ve kiraz domatesleri de ilave edin.

Fesleğeni blenderde çekin.
Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanın üzerine dökün ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri