Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kekikli Tavuk Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Kekikli Tavuk Salatası
Pratik Kekikli Tavuk Salatası Tarifi


Kekikli Tavuk Salatası (5 Kişilik)

Malzemeler


5 Piliç Göğsü
5 Dal Taze Kekik
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır
4 Salata Yaprağı
10 Kiraz Domates
Tuz, karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Fesleğen
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Şeker
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Piliç göğüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin.
Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Tavada çok az zeytinyağı ısıtıp piliçleri soteleyin.
Üzerine bir kapak kapatıp ocaktan alın.

Salataları iyice yıkayıp kurutun.
Büyük parçalar halinde kesin.
Hepsini bir tabağa alın.
Pişmiş piliçleri küçük parçalara ayırıp salatanın üzerine serpiştirin.
Mısır ve kiraz domatesleri de ilave edin.

Fesleğeni blenderde çekin.
Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanın üzerine dökün ve servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri