Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Keçi Peyniri Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Keçi Peyniri Salatası
Pratik Keçi Peyniri Salatası Tarifi


Keçi Peyniri Salatası (2 Kişilik)

Malzemeler


1 adet göbek salata
1 adet limon
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı hardal
1 çorba kaşığı sirke
200 gram keçi peyniri
100 gram ceviz
8 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Göbek salatayı orta irilikte parçalar halinde kesin.
Servis tabağına alın.
Üzerine kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye ayrılmış cevizleri serpin.
Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesin.

Daha sonra ortadan ikiye bölün.
Tost ekmeklerinin üzerine 1 cm kalınlığın­da peynir koyun.
Ekmekleri, orta dereceli fırında peynirler eriyene dek kızartın.
Sos için, 2 çay kaşığı hardalı, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı sirkeyi, limon suyunu, tuzu ve karabiberi karıştırın.
Sarımsağı havanda ezdikten sonra sosun içine ilave edin.
Hepsini özleşene dek karıştırın.
Süzgeçten geçirip salatanın üzerine dökün.

Not: Keçi peynirini şarküterilerde bulabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın.

Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri