Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karnabahar ve Taze Bitki Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Karnabahar ve Taze Bitki Salatası
Pratik Karnabahar ve Taze Bitki Salatası Tarifi


Karnabahar ve Taze Bitki Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet orta boy karnabahar
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı ince doğranmış roka
2 çorba kaşığı portakal suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
tuz

Yemek Tarifi


Karnabaharı orta büyüklükte çiçeklere ayırın.
Sonra bol tuzlu suda çöl hafif yumuşayana dek haşlayın.

Geniş bir kapta karnabahar çiçeklerini, ince kıyılmış taze naneyi, maydanozu ve rokayı karıştırın.
Ayrı biı kapta portakal ve limon suyunu karıştırın.

Servis tabağına aldığınız salatanın üzerine döktükten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Dark rom dışındaki malzemeler karıştırılarak kırık buzlu bardağa konur. Üzerine de dark rom damlatılarak ilave edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri