Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karnabahar ve Taze Bitki Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Karnabahar ve Taze Bitki Salatası
Pratik Karnabahar ve Taze Bitki Salatası Tarifi


Karnabahar ve Taze Bitki Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet orta boy karnabahar
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı ince doğranmış roka
2 çorba kaşığı portakal suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
tuz

Yemek Tarifi


Karnabaharı orta büyüklükte çiçeklere ayırın.
Sonra bol tuzlu suda çöl hafif yumuşayana dek haşlayın.

Geniş bir kapta karnabahar çiçeklerini, ince kıyılmış taze naneyi, maydanozu ve rokayı karıştırın.
Ayrı biı kapta portakal ve limon suyunu karıştırın.

Servis tabağına aldığınız salatanın üzerine döktükten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri