Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karnabahar ve Taze Bitki Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Karnabahar ve Taze Bitki Salatası
Pratik Karnabahar ve Taze Bitki Salatası Tarifi


Karnabahar ve Taze Bitki Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet orta boy karnabahar
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı ince doğranmış roka
2 çorba kaşığı portakal suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
tuz

Yemek Tarifi


Karnabaharı orta büyüklükte çiçeklere ayırın.
Sonra bol tuzlu suda çöl hafif yumuşayana dek haşlayın.

Geniş bir kapta karnabahar çiçeklerini, ince kıyılmış taze naneyi, maydanozu ve rokayı karıştırın.
Ayrı biı kapta portakal ve limon suyunu karıştırın.

Servis tabağına aldığınız salatanın üzerine döktükten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri