Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karışık Salata Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Karışık Salata
Pratik Karışık Salata Tarifi


Karışık Salata (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Çay Kaşığı Mısır
1/2 Göbek Salata
1 Dilim Kare Doğranmış Ananas
1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Dana Jambon
1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Tavuk Jambon
1 Çorba Kaşığı RendelenmişKırmızı Lahana
1/2 Domates
2 Dilim Salatalık
2 Dilim Havuç
3 Yaprak Roka
Sos Malzemesi
1 Havuç
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
1 Çay Bardağı Mayonez
1 Çay Kaşığı Toz Karabiber
3 Defne Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Turşu Suyu
2 Yaprak Jelatin
1/2 Çorba Kaşığı Sirke
5 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz, Nane

Yemek Tarifi


Sosun hazırlanışı: Bir tencereye 5 su bardağı suyu alın.
Tuz, nane ve karabiber atın.
Dörde bölünmüş soğan ve havucu da ilave edip kaynatın.
Kaynayan karışımın içine jelatin ve defne yaprağını ekleyin.
Jelatin eriyene kadar kaynatın.
Karışımın suyunu süzün ve sertleşene kadar soğumaya bırakın.

Soğuttuğunuz karışımın içersine mayonez, tane karabiber, sirke ve turşu suyunu ekleyin.
Hepsini blenderda karıştırarak sosunuzu hazırlayın.

Salatanın hazırlanışı:
Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin.
Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Hazırlamış olduğunuz salatanın üzerine arzu ettiğiniz miktarda sos ilave ederek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Fulden Ekinci'den çok hafif bir tatlı tarifi. Tam da yaza özel bir tarif... mutlaka deneyin..

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri