Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karides Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Karides Salatası
Pratik Karides Salatası Tarifi


Karides Salatası (4 kişilik)

Malzemeler


4 adet enginar
İçi için:
4 adet haşlanmış yumurta
200 gr.
karides
3 çorba kaşığı sirke
5 adet salata yaprağı
1 kutu krem peynir
1 tatlı kaşığı kişniş

Yemek Tarifi


Enginarların dış kabuklarını soyun.
Ters çevirip içlerindeki mor renkli yaprakları ve tüyleri temizleyin.
Yaprakların bir bölümünü süsleme için ayırın.

Enginarları yarım limonla ovun.
Tuzlu kaynar suda yarım saat haşlayın.
Karidesleri sirkeli suda haşlayıp, kabuklarını soyun.

Sosu için krem peynir, kişniş, ince kıyılm haşlanmış yumurta ve ince kıyılmış salata yapraklarını karıştırın.

Karidesleri haşlanmış enginarların içine dizin.
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin İnce kıyılmış dereotu ve enginar yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Kıymet Turgut'tan lezzetli bir tatlı tarifi

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri