Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İki Katlı Kokteyl Salata Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
İki Katlı Kokteyl Salata
Pratik İki Katlı Kokteyl Salata Tarifi


İki Katlı Kokteyl Salata (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Orta Boy Patates
5 Havuç
1 Kahve Fincanı
Zeytinyağı
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Demet Dereotu
1 Limon
1 Diş Sarmısak

Yemek Tarifi


Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra püre haline getirin.

Zeytinyağı, tuz ve limon ile iyice karıştırıp payreks tabağa serin
Havuçları rendeleyip, bir çay bardağı zeytinyağı ve bir tutam tuz ile kızartın.

Karışımı patates püresinin üzerine döküp, hazırladığınız sarmısaklı yoğurt ile üzerini süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri