Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hindistan Cevizli Havuç Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Hindistan Cevizli Havuç Salatası
Pratik Hindistan Cevizli Havuç Salatası Tarifi


Hindistan Cevizli Havuç Salatası (4-6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr havuç
1 portakalın suyu
1 limonun suyu
50 gr kurutulmuş hindistan cevizi

Yemek Tarifi


Havuçları rendeleyin.
Rendelenmiş havuçları büyük bir kaseye koyun.

Limon ve portakal suyunu havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

Havuçları büyük bir salata kabına veya ayrı ayrı servis tabaklarına koyup üzerlerine hindistan cevizi serpiştirin.

Hindistan cevizli havuç salatasını servis yapmadan önce en az l saat buzdolabında bekletin.

SERVİS ÖNERiLERi: Bu keskin salatayı soğuk tavukla servis yapabilirsiniz.
Hindistan cevizi kabukları değişik bir servis tabağı olarak kullanılabilir.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Rendelemeyi daha kolaylaştırmak için havuçları l saat buzlu suyun içinde tutun.

ALTERNATİF: Limon ve portakal suyu yerine salatayı zeytinyağı ve sirkeyle karıştırabilirsiniz

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

İspanyol mutfağına yolculuk yapmayak isteyenler İtalyan aşçı Michelangelo De Lavrates'in bu salatasını mutlaka denemeli...

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri