Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hindistan Cevizli Havuç Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Hindistan Cevizli Havuç Salatası
Pratik Hindistan Cevizli Havuç Salatası Tarifi


Hindistan Cevizli Havuç Salatası (4-6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr havuç
1 portakalın suyu
1 limonun suyu
50 gr kurutulmuş hindistan cevizi

Yemek Tarifi


Havuçları rendeleyin.
Rendelenmiş havuçları büyük bir kaseye koyun.

Limon ve portakal suyunu havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

Havuçları büyük bir salata kabına veya ayrı ayrı servis tabaklarına koyup üzerlerine hindistan cevizi serpiştirin.

Hindistan cevizli havuç salatasını servis yapmadan önce en az l saat buzdolabında bekletin.

SERVİS ÖNERiLERi: Bu keskin salatayı soğuk tavukla servis yapabilirsiniz.
Hindistan cevizi kabukları değişik bir servis tabağı olarak kullanılabilir.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Rendelemeyi daha kolaylaştırmak için havuçları l saat buzlu suyun içinde tutun.

ALTERNATİF: Limon ve portakal suyu yerine salatayı zeytinyağı ve sirkeyle karıştırabilirsiniz

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri