Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuç Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Havuç Salatası
Pratik Havuç Salatası Tarifi


Havuç Salatası (4 kişilik)

Malzemeler


6 adet havuç
1 çay bardağı mayonez
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Kırmızı biber
1 adet orta boy marul
1/2 demet maydanoz

Yemek Tarifi


Havuçları yıkayıp üstlerini kazıdıktan sonra ince rendeleyin.

Mayonez, yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın.
Hazırladığnız sosu, rendelenmiş havuca ilave edip karıştırın.

Havuç salatasını servis tabağına yerleştirilmiş marul yapraklarının üzerine koyun.

Havuç salatasını kırmızı biber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri