

Pratik Güz Salatası Tarifi
Güz Salatası (4 Kişilik)
Malzemeler
3 tatlı elma
1 soğan, ince dilimlenmiş ve halkalara ayrılmış
500 gr bakla, haşlanmış
50 gr ceviz içi Nane, süslemek için
SOS:
150 gr yoğurt
1 yemek kaşığı doğranmış nane
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber
Yemek Tarifi
Sosu hazırlayın: Yoğurdu, naneyi ve limon suyunu büyük bir kapta karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın.
Elmaları dörde bölüp, ortasını alıp ince ince dilimleyip yoğurt sosunun içine batırın ve iyice karıştırın.
Soğanı, baklayı, ve cevizleri ekleyip karıştırın.
Salatayı bir servis tabağına alıp naneyle süsleyin ve servis yapın.
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Salataya renk katmak için kırmızı elma kullanın.
ALTERNATİF: 50 gr salam ve peyniri küp halinde salataya ekleyebilirsiniz.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.
Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.
Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.
Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri