Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güz Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Güz Salatası
Pratik Güz Salatası Tarifi


Güz Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


3 tatlı elma
1 soğan, ince dilimlenmiş ve halkalara ayrılmış
500 gr bakla, haşlanmış
50 gr ceviz içi Nane, süslemek için
SOS:
150 gr yoğurt
1 yemek kaşığı doğranmış nane
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber

Yemek Tarifi


Sosu hazırlayın: Yoğurdu, naneyi ve limon suyunu büyük bir kapta karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın.

Elmaları dörde bölüp, ortasını alıp ince ince dilimleyip yoğurt sosunun içine batırın ve iyice karıştırın.

Soğanı, baklayı, ve cevizleri ekleyip karıştırın.
Salatayı bir servis tabağına alıp naneyle süsleyin ve servis yapın.

ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Salataya renk katmak için kırmızı elma kullanın.

ALTERNATİF: 50 gr salam ve peyniri küp halinde salataya ekleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Tavuk göğüs etlerini bir tencereye koyup üzerine sıcak suyu ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpin.

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Peynir ve tavuğun muhteşem uyumu. Pratik ve lezzetli yemek isteyenler için denenmesi gereken bir alternatif. Artiste Terasse Cafe'nin mutfak şefi Sinan Şallı anlattı..

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri