Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Garnitür Patates Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Garnitür Patates
Pratik Garnitür Patates Tarifi


Garnitür Patates

Malzemeler


3-4 orta boy patates
2 su bardağı süt
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Yemek Tarifi


Patatesleri haşlayıp, 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.
Yayvan bir fırın kabına balık sırtı gibi dizin.
Üzerine süt ilave edin.
230 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin.
Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin.
Tekrar 2-3 dakika fırınlayın.
Sıcak olarak tek başına veya et yemeklerinin yanında servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri