Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Garnitür Patates Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Garnitür Patates
Pratik Garnitür Patates Tarifi


Garnitür Patates

Malzemeler


3-4 orta boy patates
2 su bardağı süt
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Yemek Tarifi


Patatesleri haşlayıp, 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.
Yayvan bir fırın kabına balık sırtı gibi dizin.
Üzerine süt ilave edin.
230 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin.
Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin.
Tekrar 2-3 dakika fırınlayın.
Sıcak olarak tek başına veya et yemeklerinin yanında servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri