Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fıstıklı Havuç Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Fıstıklı Havuç Salatası
Pratik Fıstıklı Havuç Salatası Tarifi


Fıstıklı Havuç Salatası (4-6 Kişilik)

Malzemeler


Orta Büyüklükte Baklava Tepsisi
500 gr.
Havuç
500 gr.
Kabak
Tuz
200 gr.
Kavrulmuş Yer Fıstığı
1 Limon
1 Demet Fesleğen
5 Yemek Kaşığı Acı Biber Sosu

Yemek Tarifi


Havuçları soyun.
Yarım havuç ayırın, kalanını kibrit çöpü gibi doğrayın veya rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Yarım adet kabağı da tuzlayıp suyunu bırakması için bekletin.

Fıstıkları bir torbaya doldurun.
Merdane ile üzerinden geçerek ufalayın.
Limonun suyunu sıkın.
Fesleğinin birazını süslemek için ayırın, gerisini iri iri kıyın.

Limon suyunu biber sosuyla karıştırın.
Kabağı bir süzgeçte süzün.
Havuç, kabak, fesleğen ve fıstığı sosa ekleyin.
Kalan havuç ve kabağı ince ince dilimleyin.
Salatayı havuç, kabak dilimleri ve fesleğen yapraklan ile süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri