Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fıstıklı Havuç Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Fıstıklı Havuç Salatası
Pratik Fıstıklı Havuç Salatası Tarifi


Fıstıklı Havuç Salatası (4-6 Kişilik)

Malzemeler


Orta Büyüklükte Baklava Tepsisi
500 gr.
Havuç
500 gr.
Kabak
Tuz
200 gr.
Kavrulmuş Yer Fıstığı
1 Limon
1 Demet Fesleğen
5 Yemek Kaşığı Acı Biber Sosu

Yemek Tarifi


Havuçları soyun.
Yarım havuç ayırın, kalanını kibrit çöpü gibi doğrayın veya rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Yarım adet kabağı da tuzlayıp suyunu bırakması için bekletin.

Fıstıkları bir torbaya doldurun.
Merdane ile üzerinden geçerek ufalayın.
Limonun suyunu sıkın.
Fesleğinin birazını süslemek için ayırın, gerisini iri iri kıyın.

Limon suyunu biber sosuyla karıştırın.
Kabağı bir süzgeçte süzün.
Havuç, kabak, fesleğen ve fıstığı sosa ekleyin.
Kalan havuç ve kabağı ince ince dilimleyin.
Salatayı havuç, kabak dilimleri ve fesleğen yapraklan ile süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri