Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fıstıklı Havuç Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Fıstıklı Havuç Salatası
Pratik Fıstıklı Havuç Salatası Tarifi


Fıstıklı Havuç Salatası (4-6 Kişilik)

Malzemeler


Orta Büyüklükte Baklava Tepsisi
500 gr.
Havuç
500 gr.
Kabak
Tuz
200 gr.
Kavrulmuş Yer Fıstığı
1 Limon
1 Demet Fesleğen
5 Yemek Kaşığı Acı Biber Sosu

Yemek Tarifi


Havuçları soyun.
Yarım havuç ayırın, kalanını kibrit çöpü gibi doğrayın veya rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Yarım adet kabağı da tuzlayıp suyunu bırakması için bekletin.

Fıstıkları bir torbaya doldurun.
Merdane ile üzerinden geçerek ufalayın.
Limonun suyunu sıkın.
Fesleğinin birazını süslemek için ayırın, gerisini iri iri kıyın.

Limon suyunu biber sosuyla karıştırın.
Kabağı bir süzgeçte süzün.
Havuç, kabak, fesleğen ve fıstığı sosa ekleyin.
Kalan havuç ve kabağı ince ince dilimleyin.
Salatayı havuç, kabak dilimleri ve fesleğen yapraklan ile süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Kekleri ufalayıp, krema, ceviz, kayısı ve romla birlikte karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri