Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fesleğenli Domates (12 Parça) Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Fesleğenli Domates (12 Parça)
Pratik Fesleğenli Domates (12 Parça) Tarifi


Fesleğenli Domates (12 Parça)

Malzemeler


300 gr ıspanak (dondurulmuş olabilir)
12 büyük domates
Tuz, karabiber
200 gr beyaz peynir
1 soğan
limon suyu
1 diş sarmısak
1 demet taze fesleğen

Yemek Tarifi


Dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız açılmasını bekleyin.
Domatesi yıkayıp süzülmesini bekleyin.
Üzerini bir kapak gibi kesin.
Alt kısmın içini oyun.
İçine tuz ve karabiber serpin.
Ispanağın suyunu süzün.
Kıyılmamış ise ince ince kıyın Peyniri bir çatalla ezin
Sarmısak ve soğanı soyun.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Sarmısağı ezin.
Fesleğeni yıkayıp suyunu süzün.
Yapraklarını ayıklayıp yarısını kıyın.
Bir kasede peynir, soğan, sarmısak, ıspanak ve kıyılmış fesleğeni karıştırın.
Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın.
Karışımı 1 saat buzdolabında bekletin.

Ispanaklı karışımı bir tatlı kaşığı ile oyduğunuz domateslerin içine doldurun.
Üzerini kalan fesleğen yapraklan ile süsleyip servis yapın.

Öneri: Sebzeleri çiğ olarak hazmedemiyorsanız ıspanağı hafifçe kavurduktan sonra da domateslerin içine doldurabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri