Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fesleğenli Domates (12 Parça) Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Fesleğenli Domates (12 Parça)
Pratik Fesleğenli Domates (12 Parça) Tarifi


Fesleğenli Domates (12 Parça)

Malzemeler


300 gr ıspanak (dondurulmuş olabilir)
12 büyük domates
Tuz, karabiber
200 gr beyaz peynir
1 soğan
limon suyu
1 diş sarmısak
1 demet taze fesleğen

Yemek Tarifi


Dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız açılmasını bekleyin.
Domatesi yıkayıp süzülmesini bekleyin.
Üzerini bir kapak gibi kesin.
Alt kısmın içini oyun.
İçine tuz ve karabiber serpin.
Ispanağın suyunu süzün.
Kıyılmamış ise ince ince kıyın Peyniri bir çatalla ezin
Sarmısak ve soğanı soyun.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Sarmısağı ezin.
Fesleğeni yıkayıp suyunu süzün.
Yapraklarını ayıklayıp yarısını kıyın.
Bir kasede peynir, soğan, sarmısak, ıspanak ve kıyılmış fesleğeni karıştırın.
Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın.
Karışımı 1 saat buzdolabında bekletin.

Ispanaklı karışımı bir tatlı kaşığı ile oyduğunuz domateslerin içine doldurun.
Üzerini kalan fesleğen yapraklan ile süsleyip servis yapın.

Öneri: Sebzeleri çiğ olarak hazmedemiyorsanız ıspanağı hafifçe kavurduktan sonra da domateslerin içine doldurabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofralarınız için osmanlı mutfağından muhteşem bir köfte tarifi. The Marmara Pera'nın usta açşısının bu lezzetine doyamadık...

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri