Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fesleğenli Domates (12 Parça) Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Fesleğenli Domates (12 Parça)
Pratik Fesleğenli Domates (12 Parça) Tarifi


Fesleğenli Domates (12 Parça)

Malzemeler


300 gr ıspanak (dondurulmuş olabilir)
12 büyük domates
Tuz, karabiber
200 gr beyaz peynir
1 soğan
limon suyu
1 diş sarmısak
1 demet taze fesleğen

Yemek Tarifi


Dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız açılmasını bekleyin.
Domatesi yıkayıp süzülmesini bekleyin.
Üzerini bir kapak gibi kesin.
Alt kısmın içini oyun.
İçine tuz ve karabiber serpin.
Ispanağın suyunu süzün.
Kıyılmamış ise ince ince kıyın Peyniri bir çatalla ezin
Sarmısak ve soğanı soyun.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Sarmısağı ezin.
Fesleğeni yıkayıp suyunu süzün.
Yapraklarını ayıklayıp yarısını kıyın.
Bir kasede peynir, soğan, sarmısak, ıspanak ve kıyılmış fesleğeni karıştırın.
Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın.
Karışımı 1 saat buzdolabında bekletin.

Ispanaklı karışımı bir tatlı kaşığı ile oyduğunuz domateslerin içine doldurun.
Üzerini kalan fesleğen yapraklan ile süsleyip servis yapın.

Öneri: Sebzeleri çiğ olarak hazmedemiyorsanız ıspanağı hafifçe kavurduktan sonra da domateslerin içine doldurabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın.

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri