Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Marul Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Etli Marul Salatası
Pratik Etli Marul Salatası Tarifi


Etli Marul Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


350 gr Hindi Filetosu
1-2 Tatlı Kaşığı Bal
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1-2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Küçük Atom Marul
1 Çorba Kaşığı Soyulmuş Ayçekirdeği
250 gr Kiraz Domates
1 Salatalık
1 Küçük Kutu Mısır (Hazır ürün, konserve)
1 Demet Taze Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Eti ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın.
Bir kasede bal, soya sosu, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp bir marinat hazırlayın.
Marinatı etin üzerine döküp karıştırın.
Etin üzerini örterek buzdolabında 20 dakika kadar bekletin.

Bu arada çekirdekleri yağsız bir tavada kavurun.
Marul, domates ve salatayı iyice yıkayıp suyunu süzün.
Marulu iri dograyın.
Domatesleri ikiye bölün.
Salatalıgı ince dilimler halinde doğrayın.
Mısıru süzün.
Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince doğrayın.

Sirke, tuz, karabiber ve sıvıyağı karıştırıp bir sos hazırlayın.

Margarini bir tavada eritin.
Eti tavada 3 dakika kavurun.
Kısa bir süre soğumasını bekleyin.

Büyük bir servis kasesinde marul, domates salatalık ve mısırı salata sosu ile karıştırın.
Taze soğan ve çekirdekleri ekleyin.
Eti salatanın üzerine yerleştirip servis yapın
ÖNERİ: Eti pişirmeden önce marinattan çıkarıp susama bularsanız çok daha farklı bir tat elde edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yılbaşı sofraları için muhteşem bir tarif. Unutulmaz bir davet vermek istiyorsanız Rejans'ın şefi Server Mersin'in portakallı ördek tarifini mutlaka deneyin!

Balık sevenler için basit ve pratik bir tarif. Ege otlarıyla yapılması ayrı bir lezzet katıyor. Mutlaka deneyin...

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri