Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Enginar Salatası
Pratik Enginar Salatası Tarifi


Enginar Salatası (6 kişilik)

Malzemeler


6 adet enginar
4 adet orta boy domates
2 kutu enginar kalbi konservesi
3 - 4 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
Sosu için:
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı

Yemek Tarifi


Enginarları, ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu, limonlu kaynar suda haşlayıp, suyunu süzün.

Domatesleri kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra halka şeklinde dilimleyin.
Taze soğan ve dereotunu ince kıyın.

Haşlanmış enginarları servis tabağına yerleştirin.
Üzerine domates dilimlerini, taze soğan ve dereotunu koyun.

Enginar kalplerini servis tabağının kenarına dizin.

Sosu için sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve şekeri karıştırın.
Hazırladığını; sosu enginarlı domates salatasının üzerine döküp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Salamı ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri