Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Enginar Salatası
Pratik Enginar Salatası Tarifi


Enginar Salatası (6 kişilik)

Malzemeler


6 adet enginar
4 adet orta boy domates
2 kutu enginar kalbi konservesi
3 - 4 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
Sosu için:
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı

Yemek Tarifi


Enginarları, ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu, limonlu kaynar suda haşlayıp, suyunu süzün.

Domatesleri kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra halka şeklinde dilimleyin.
Taze soğan ve dereotunu ince kıyın.

Haşlanmış enginarları servis tabağına yerleştirin.
Üzerine domates dilimlerini, taze soğan ve dereotunu koyun.

Enginar kalplerini servis tabağının kenarına dizin.

Sosu için sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve şekeri karıştırın.
Hazırladığını; sosu enginarlı domates salatasının üzerine döküp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Sable hamurunu hazırlamak için margarini, yumurta sarısı, pudraşekeri, kabartma tozu ve unu derin bir kapta kulak memesi kıvamını alana dek karıştırın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri