Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dana Jambonlu Salata Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Dana Jambonlu Salata
Pratik Dana Jambonlu Salata Tarifi


Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş
600 ml su
tuz
150 gr taze bezelye
250 gr kabak, dilimlenmiş
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı hardal tozu
taze çekilmiş karabiber
250 gr lahana, ince doğranmış
Taze soğan, kıyılmış, süslemek için

Yemek Tarifi


Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın.
Tuzu ve bezelyeleri koyun.
Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak.
pişirin.

Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak.
daha pişirin.
Süzüp soğumaya bırakın.

Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın.
Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin.
Tekrar karıştırın.

Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin.
Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz.

ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun.
Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİLERİ: Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Pirinçleri 6 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kabın içinde 50-60 dakika ıslatıp, bekletin.

Et severler için tadı ve sunumu çok güzel bir tarif. Oldukça da pratik. Artiste Terasse'nin mutfak şefi Sinan Şallı'nın spesiyali...

Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri