Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dana Jambonlu Salata Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Dana Jambonlu Salata
Pratik Dana Jambonlu Salata Tarifi


Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş
600 ml su
tuz
150 gr taze bezelye
250 gr kabak, dilimlenmiş
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı hardal tozu
taze çekilmiş karabiber
250 gr lahana, ince doğranmış
Taze soğan, kıyılmış, süslemek için

Yemek Tarifi


Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın.
Tuzu ve bezelyeleri koyun.
Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak.
pişirin.

Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak.
daha pişirin.
Süzüp soğumaya bırakın.

Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın.
Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin.
Tekrar karıştırın.

Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin.
Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz.

ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun.
Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİLERİ: Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri