Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çin Lahanası Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Çin Lahanası Salatası
Pratik Çin Lahanası Salatası Tarifi


Çin Lahanası Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Çin lahanası, doğranmış
100 gr mantar, dilimlenmiş
4 büyük taze soğan doğranmış
Sos:
4 yemek kaşığı mısır yağı
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı soya sosu

Yemek Tarifi


İlk önce sosu hazırlayın: Yağı, sirkeyi ve soya sosunu büyük bir kaseye koyun.
İyice karışana dek çatalla çırpın.

Mantarları ve soğanı ekleyip iyice karıştırın.
15 dak.
marine edin.

Mantar karışımını büyük bir salata kabına yerleştirip etrafına doğranmış Çin lahanası yapraklarını koyun ve ikisini iyice karıştırın
ALTERNATiF: Salataya 100 gr salam veya sosis ekleyebilirsiniz.

HAZIRLAMA: Çin lahanası yapraklarını doğramak için yaprakları uzunlamasına kesin.
Eğer büyükse, ikiye veya dörde bölüp ince doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Limon suyunu ilave edin.

Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri