Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgur Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Bulgur Salatası
Pratik Bulgur Salatası Tarifi


Bulgur Salatası (6 kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı ince bulgur
2 soğan
5-6 dal taze soğan
2 domates
2-3 sivribiber
1 kırmızı soğan
10 kornişon turşu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 marul yaprağı
Tuz, pulbiber

Yemek Tarifi


Bulguru ayıklayıp yıkayın.
Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün.
Soğanları soyup ince ince doğrayın.
1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Ateşten alıp soğumaya bırakın.

Maydanozu ayıklayıp kıyın.
Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
Turşu ve sivri biberi ince ince doğrayın.

Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın.
Hepsini derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin.
Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın.

Marul yapraklarını yıkayıp servis tabağına yerleştirin.
Hazırladığınız bulgur salatasını marul yapraklarının üzerine yayıp servis yapın.

Not: Bulgur salatasını dilerseniz limon suyu yerine nar ekşisi veya seviyorsanız sirke ile tatlandırabilirsiniz.
Ayrıca sumak ve değişik baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri