Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgur Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Bulgur Salatası
Pratik Bulgur Salatası Tarifi


Bulgur Salatası (6 kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı ince bulgur
2 soğan
5-6 dal taze soğan
2 domates
2-3 sivribiber
1 kırmızı soğan
10 kornişon turşu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 marul yaprağı
Tuz, pulbiber

Yemek Tarifi


Bulguru ayıklayıp yıkayın.
Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün.
Soğanları soyup ince ince doğrayın.
1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Ateşten alıp soğumaya bırakın.

Maydanozu ayıklayıp kıyın.
Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
Turşu ve sivri biberi ince ince doğrayın.

Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın.
Hepsini derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin.
Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın.

Marul yapraklarını yıkayıp servis tabağına yerleştirin.
Hazırladığınız bulgur salatasını marul yapraklarının üzerine yayıp servis yapın.

Not: Bulgur salatasını dilerseniz limon suyu yerine nar ekşisi veya seviyorsanız sirke ile tatlandırabilirsiniz.
Ayrıca sumak ve değişik baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin.

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

İspanyol mutfağına yolculuk yapmayak isteyenler İtalyan aşçı Michelangelo De Lavrates'in bu salatasını mutlaka denemeli...

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri