Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli Pirinç Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Bezelyeli Pirinç Salatası
Pratik Bezelyeli Pirinç Salatası Tarifi


Bezelyeli Pirinç Salatası (8 Kişilik)

Malzemeler


2 Çorba Kaşığı Margarin
250 gr Pirinç
50 gr Tel Şehriye
3 Arpacık Soğan
2 Sap Pırasa
3 Havuç
500 gr Haşlanmış Kuru Fasulye
500 gr Bezeİye (konserve)
2 Süs Biberi
1 Limon
6 Çorba Kaşığı Sirke
Tuz, Karabiber 6 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

Yemek Tarifi


Bir tencerede margarini eritip tel şehriyeyi kavurun.
Pirinci ilave edip kısa bir süre daha kavurmayı sürdürün.
4 çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip pişirin.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın.
Havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın.

Kuru fasulye ve bezelyenin suyunu süzün.
Büyük bir servis kasesinde bütün malzemeleri karıştırın.

Sos için süs biberlerini ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince kıyın.
Limonu sıkın.
Bir kasede limon suyu, sirke, tuz ve karabiberi karıştırın.
Sıvıyağ ilave edip çırpın.
Biberi ekleyin.
Sosu salatanın üzerine döküp 1 saat bekletin.

Bezelyeli pirinç salatasını servis yapmadan önce tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın.
Dilerseniz kasenin kenarlarını portakal dilimleri ile süsleyin.
Bezelyeli pirinç salatasını özellikle et yemeklerin yanında ikram edebilirsiniz.
yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Saray mutfağının gözde böreklerinden biri. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in mutfak şefi Mehmet Uzunöz'ün verdiği bu tarifle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz...

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri