Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bahçıvan Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Bahçıvan Salatası
Pratik Bahçıvan Salatası Tarifi


Bahçıvan Salatası (2 Kişilik)

Malzemeler


1 adet göbek salata
2 yaprak roka
1 adet salatalık
2 yaprak aldilya(bir tür kıvırcık salata),
1 adet havuç
1 adet domates
2 dal maydanoz
4 adet mantar
Bir avuç soya filizi
Bir avuç rendelenmiş keçi peyniri
2 adet zeytin
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı taze krema
Tuz ve karabiber

Yemek Tarifi


Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın.
Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.
Hepsini karıştırdıktan sonra geniş bir tabağa koyun.

Domates ve salatalıklar doğrayın.
Mantarları dilimleyin.
Salatanın üzerini süsleyin.
Soya filizlerini serpin.
Yoğurt, krema, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın Salatanın üzerine bu sosu dökün.
En üste keçi peynirini serpin.

Maydanozları, ayırdığınız havuç dilimlerini ve zeytini salatanızın üzerine yerleştirin.
Servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri