Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avrat Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Avrat Salatası
Pratik Avrat Salatası Tarifi


Avrat Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Diş Sarmısak
2 Kök Taze Soğan
1 Ufak demet Maydanoz
1 Büyük Domates
2 Nar
1 Tatlı Kaşığı Nane
2 Yeşil Biber
2 Limon
Pulbiber, Tuz

Yemek Tarifi


Domates, taze soğan, biber ve sarmısağı çok in­ce, pirinç büyüklüğünde kıyarak iyice harmanlayin.

2 limonun ve 2 narın suyunu sıkarak kıyılmış malzemelerle karıştırın.

Naneyi de katarak karıştırın.
Dilerseniz, tuz, pulbiber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Pirinci bol tuzlu sıcak suda bir saat dinlendirin. Ciğeri minik küp şeklinde doğrayarak sıvıyağda hafifçe kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri