Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Aşçı Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Aşçı Salatası
Pratik Aşçı Salatası Tarifi


Aşçı Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet Amerikan kıvırcığı veya normal kıvırcık
2 adet kabuğu soyulmuş, ince yassı kıyım domates
1 adet soyulmuş salatalık (dörde,uzunlamasına kesilmiş, yassı kıyım)
4 adet isteğe göre acı veya tatlı sivribiber (tohumu alınmış)
8 adet yeşil soğan, (beyazı yeşili bir arada, yassı kıyılmış)
Yarım bağ dereotu, ince kıyım
Sosu için:
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
Yeterince tuz

Yemek Tarifi


Önceden yıkanmış, sudan arıtılmış Amerikan kıvırcığını veya normal kıvırcığı dörde bölüp gayet ince, piyaz kıyımı kıyın.

2 adet domatesi dörde bölüp ince kıyın.
Salatalığı dörde bölüp ince ince kıyın.
Sivri biberi, yeşil soğanı ve dere otunu ince ince kıyarak hepsini birlikte derin bir salata kabına koyun.

Sosun yapılışı Limon suyunu, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu bir kaba koyup, çırpma teliyle iyice çırpıp salatanın üzerine dökün.
Salatayı iki elinizle iyice harmanlayıp sosun her yere işlemesine özen gösterin.
Salatanız servise hazırdır.

Püf noktası: Aşçılar arasında çok meşhur olan bu salatanın en önemli özelliği malzemenin çok iyi karıştırılması ve salatanın lezzetinin böylelikle iyi çıkmasıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Semizotunu iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Beyaz peynir, dil peyniri ve kaşar peynirini küp küp doğrayın.

Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri