Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Aşçı Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Aşçı Salatası
Pratik Aşçı Salatası Tarifi


Aşçı Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet Amerikan kıvırcığı veya normal kıvırcık
2 adet kabuğu soyulmuş, ince yassı kıyım domates
1 adet soyulmuş salatalık (dörde,uzunlamasına kesilmiş, yassı kıyım)
4 adet isteğe göre acı veya tatlı sivribiber (tohumu alınmış)
8 adet yeşil soğan, (beyazı yeşili bir arada, yassı kıyılmış)
Yarım bağ dereotu, ince kıyım
Sosu için:
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
Yeterince tuz

Yemek Tarifi


Önceden yıkanmış, sudan arıtılmış Amerikan kıvırcığını veya normal kıvırcığı dörde bölüp gayet ince, piyaz kıyımı kıyın.

2 adet domatesi dörde bölüp ince kıyın.
Salatalığı dörde bölüp ince ince kıyın.
Sivri biberi, yeşil soğanı ve dere otunu ince ince kıyarak hepsini birlikte derin bir salata kabına koyun.

Sosun yapılışı Limon suyunu, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu bir kaba koyup, çırpma teliyle iyice çırpıp salatanın üzerine dökün.
Salatayı iki elinizle iyice harmanlayıp sosun her yere işlemesine özen gösterin.
Salatanız servise hazırdır.

Püf noktası: Aşçılar arasında çok meşhur olan bu salatanın en önemli özelliği malzemenin çok iyi karıştırılması ve salatanın lezzetinin böylelikle iyi çıkmasıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri