Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası
Pratik Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası Tarifi


Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler


300 gr.
Haşlanmış Ahtopot
30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
30 Parça Kıyılmış Domates
230 gr.
Yabani Roka
2 Diş Kıyılmış Sarımsak
10 Fesleğen Yaprağı
2 Tutam Taze Kekik
6 Çorba Kaşığı
Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Limonun Suyu
60 gr Ezilmiş Siyah
Zeytin, tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın.
Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın.
Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın.

Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün.
Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin.

Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayramda sevdiklerinize ikram edeceğiniz minik tatlıları evde kendiniz yapın...

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri