Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası Tarifi | Salatalar | Yemek Tarifleri
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası
Pratik Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası Tarifi


Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler


300 gr.
Haşlanmış Ahtopot
30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
30 Parça Kıyılmış Domates
230 gr.
Yabani Roka
2 Diş Kıyılmış Sarımsak
10 Fesleğen Yaprağı
2 Tutam Taze Kekik
6 Çorba Kaşığı
Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Limonun Suyu
60 gr Ezilmiş Siyah
Zeytin, tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın.
Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın.
Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın.

Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün.
Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin.

Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Önce içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri