Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zencefilli Elma Pastası (12 Dilim) Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Zencefilli Elma Pastası (12 Dilim)
Pratik Zencefilli Elma Pastası (12 Dilim) Tarifi


Zencefilli Elma Pastası (12 Dilim)

Malzemeler


HAMUR İÇİN:
10 Kahve Fincanı Un
40 gr Yaş Maya
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Tozşeker
1 Yumurta
1/2 Kutu Süt Kreması (Hazır ürün, küçük kutu)
IÇ MALZEME
750 gr Ekşi Elma
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
2 Kahve Fincanı Kıyılmış Şamfıstığı
40 gr Zencefil
AYRICA
Bir Miktar Un
Kabı Yağlamak İçin Yağ
50 gr Şeftali Jölesi
Pudraşekeri

Yemek Tarifi


Unu bir kaseye alıp ortasını çukurlaştırın.
Mayayı ufalayıp yarım çay bardağı süt ve 1 çorba kaşığı şekerle çukura koyun, bir miktar unla karıştırın.
Üzerini kapatıp 30 dakika sıcak ortamda bekletin.
Bekleme süresinin sonunda, kalan hamur malzemelerini de ilave edip yoğurun.
Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Zencefili bir bardak suyla kaynatıp suyunu saklayın.
Sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Elmaları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Kararmaması için üzerine hemen limon suyu gezdirin.
Bir kasede rendelenmiş elmaları hindistancevizi ve kıyılmış fındıkla karıştırın.
Zencefilin içinde piştiği sudan 2 çorba kaşığı kadar alıp zencefille birlikte elmalı karışıma ilave edin.

Hamuru bir kez daha yoğurup unlanmış düz bir zeminde yarım cm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açın.
Üzerine iç malzemeyi yayın ve uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
Ruloyu 10 dilim çıkacak şekilde kesin.
Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın.
Ruloları kesim yerleri üste gelecek şekilde kalıba yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp flrından çıkan pastanın üzerine sürün.
Soğumasını bekleyip, kalıptan çıkarın.
Servis yapmadan önce üzerine pudraşekeri serpin.
Zencefil bulmakta zorlanabilirsiniz.
Bu durumda dilerseniz zencefil yerine toz tarçın veya çubuk tarçın da kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri