Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yürekli Güveç Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Yürekli Güveç
Pratik Yürekli Güveç Tarifi


Yürekli Güveç (4 Kişilik)

Malzemeler


4 kuzu yüreği, toplam 750 gr
25 gr margarin veya tereyağı
1 büyük havuç, küçük eşit parçalara bölünmüş
2 kereviz sapı küçük eşit parçalara bölünmüş
1/2 yeşil veya kırmızı biber, küp halinde kesilmiş
1 büyük soğan, doğranmış
300 ml sıcak tavuk suyu
1 defne yaprağı
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeşil veya kırmızı biber halkaları, süslemek için

Yemek Tarifi


Yürekleri kurulayıp 1 cm.
kalınlığında kesin.

Margarini orta boy bir tencerede eritin.
Yağ kızınca havucu, kerevizi, küp biberleri, soğanı katıp orta ateşte 5 dak.
karıştırarak pişirin.
Yürek parçalarını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.

Tavuk suyunu, defne yaprağını, tuz ve biberi ekleyin.
Bir taşım kaynatın.
Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 1.
5 saat pişirin.
Bu sürenin sonunda defne yaprağını çıkartın.

Küçük bir kapta unu biraz soğuk suyla karıştırın.
Tenceredeki pişme suyundan ilave edip unlu bulamacı yine karıştırarak tencereye katın.
Güveci ağır ateşte 2-3 dakika daha pişirin.
Salçasını tuzunu ve biberini katıp birkaç dakika daha pişirdikten sonra halka biberlerle süsleyip servis yapın.

HAZIRLAMA: Yürekleri bir tahtaya koyup uzunlamasına yarıya bölün yağlarını lifleri ve tüplerini bir makasla ayırıp iyice durulayın.

BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?: Yürekler bir protein deposudur ve çok ekonomiktir.

DONDURMA: Yürekleri tarifteki gibi pişirin ama normal un yerine daha koyu olması için mısır unu kullanın.
Tencereyi buzlu bir kapta soğutun sonra üstteki yağı alın ve saklayacağınız sağlam bir kaba koyun.
Yüreklerin sıvıyla kaplı olmasına dikkat edin.
Üstünü sıkıca kapatıp derin dondurucu da l ay saklayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut tarifi, çocukların vazgeçemeyeceği bir tat. Mutlaka deneyin...

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.

Hülya Aydın'dan lezzetli, tadına doyamayacağınız bir browni tarifi..

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri