Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yürek Sote Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Yürek Sote
Pratik Yürek Sote Tarifi


Yürek Sote (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Koyun Yüreği (temizlenip, küçük kuşbaşı parçalara doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
5-6 Yeşil Sivribiber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)
2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Sote yüreği, yanında tereyağlı pilav garnitürüyle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz.

Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak 2-3 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz.
Yürek ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirdikten sonra, tuzu ve biberi katınız.
Arasıra karıştırarak 3-4 dakika daha, domatesler suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ateşten alınız.

Sote yüreği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep'in tadına doyulmaz yemeklerinden biri. Özellikle kış aylarında bu çorbayı mutlaka denemeli, sofranıza renk katmalısınız.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri