Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yürek Sote Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Yürek Sote
Pratik Yürek Sote Tarifi


Yürek Sote (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Koyun Yüreği (temizlenip, küçük kuşbaşı parçalara doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
5-6 Yeşil Sivribiber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)
2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Sote yüreği, yanında tereyağlı pilav garnitürüyle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz.

Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak 2-3 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz.
Yürek ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirdikten sonra, tuzu ve biberi katınız.
Arasıra karıştırarak 3-4 dakika daha, domatesler suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ateşten alınız.

Sote yüreği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri