Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Uykuluk Tereyağlı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Uykuluk Tereyağlı
Pratik Uykuluk Tereyağlı Tarifi


Uykuluk Tereyağlı (2-3 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg Uykuluk (3 saat soğuk suda bekletilmiş)
2 Çorba Kaşığı Sirke
1 Küçük Soğan (ince doğranmış)
1 Havuç (kazınıp, doğranmış)
6 Tane Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
60 gr (1/2 su bardağı) Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Sıcak Siyah Tereyağı
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yaprağı

Yemek Tarifi


Klasik Fransız mutfağından alınma bir yemek olan tereyağlı uykuluk, yanında tereyağlı lahana ve sote edilmiş patatesle servis edilebilir.

Uykulukları büyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyiniz.
Sirke, soğan, havuç, tane-biber, baharat torbası ve tuzu ekleyiniz.
Tencereyi orta ateşe oturtup, suyu kaynatınız.
Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, 10 dakika bir kenarda bekletiniz.

Delikli kepçeyle uykulukları kağıt peçete üstüne çıkarıp, süzdürünüz.
(Pişme suyunu ve tadlandırıcı malzemeyi atınız.
) Uykulukları tezgaha koyup, 1, 5 cm büyüklüğünde parçalara kesiniz.
Baharatlı unu bir tabağa koyunuz.
Uykulukları iyice una bulayıp, fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız.

Büyük bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca uykuluk dilimlerini ekleyip, arasıra çevirerek 10-15 dakika pişiriniz.

Tavayı ateşten alınız.
Delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, üstüne sıcak siyah tereyağı dökerek, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri