Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Uykuluk Tereyağlı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Uykuluk Tereyağlı
Pratik Uykuluk Tereyağlı Tarifi


Uykuluk Tereyağlı (2-3 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg Uykuluk (3 saat soğuk suda bekletilmiş)
2 Çorba Kaşığı Sirke
1 Küçük Soğan (ince doğranmış)
1 Havuç (kazınıp, doğranmış)
6 Tane Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
60 gr (1/2 su bardağı) Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Sıcak Siyah Tereyağı
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yaprağı

Yemek Tarifi


Klasik Fransız mutfağından alınma bir yemek olan tereyağlı uykuluk, yanında tereyağlı lahana ve sote edilmiş patatesle servis edilebilir.

Uykulukları büyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyiniz.
Sirke, soğan, havuç, tane-biber, baharat torbası ve tuzu ekleyiniz.
Tencereyi orta ateşe oturtup, suyu kaynatınız.
Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, 10 dakika bir kenarda bekletiniz.

Delikli kepçeyle uykulukları kağıt peçete üstüne çıkarıp, süzdürünüz.
(Pişme suyunu ve tadlandırıcı malzemeyi atınız.
) Uykulukları tezgaha koyup, 1, 5 cm büyüklüğünde parçalara kesiniz.
Baharatlı unu bir tabağa koyunuz.
Uykulukları iyice una bulayıp, fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız.

Büyük bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca uykuluk dilimlerini ekleyip, arasıra çevirerek 10-15 dakika pişiriniz.

Tavayı ateşten alınız.
Delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, üstüne sıcak siyah tereyağı dökerek, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri