Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Uykuluk Tava Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Uykuluk Tava
Pratik Uykuluk Tava Tarifi


Uykuluk Tava (4-6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Uykuluk (3 saat soğuk suda bırakılmış)
100 gr (7 çorba kaşığı) Tereyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Uykuluk tavayı, yanında ızgara domates ve biberle yada tereyağlı pilavla servis edebilirsiniz.

Tereyağı büyük bir tavada, orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca uykulukları ekleyip 3-4 dakika, arasıra çevirerek pişiriniz.
Tuz ve kekiği ekleyip, karıştırınız.

Bir maşayla uykulukları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri