Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Uykuluk Sote Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Uykuluk Sote
Pratik Uykuluk Sote Tarifi


Uykuluk Sote (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Uykuluk (3 saat soğuk suda bırakılıp, küçük parçalara doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Soğan (ince doğranmış)
4 Yeşil Sivribiber (sapları çıkarılıp, çekirdekleri temizlenerek ince doğranmış)
4 Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Sote uykuluk, değişik ve lezzetli bir sıcak meze olarak servis edilebilir.

Orta boy bir tencerede, 100 gr (7 çorba kaşığı) yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca soğan ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz.
Domates, tuz, karabiber ve kekiği katıp, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız.

Kalan 50 gr (3 çorba kaşığı) yağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca uykulukları (4 kişilik) ekleyip 3-4 dakika, sık sık karıştıraraik pişiriniz.

Tavayı ateşten alıp, uykulukları domatesli sosun bulunduğu tencereye ekleyiniz.
Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, yemeği 1-2 dakika ısıttıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri