Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Uykuluk Sote Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Uykuluk Sote
Pratik Uykuluk Sote Tarifi


Uykuluk Sote (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Uykuluk (3 saat soğuk suda bırakılıp, küçük parçalara doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Soğan (ince doğranmış)
4 Yeşil Sivribiber (sapları çıkarılıp, çekirdekleri temizlenerek ince doğranmış)
4 Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Sote uykuluk, değişik ve lezzetli bir sıcak meze olarak servis edilebilir.

Orta boy bir tencerede, 100 gr (7 çorba kaşığı) yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca soğan ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz.
Domates, tuz, karabiber ve kekiği katıp, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız.

Kalan 50 gr (3 çorba kaşığı) yağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca uykulukları (4 kişilik) ekleyip 3-4 dakika, sık sık karıştıraraik pişiriniz.

Tavayı ateşten alıp, uykulukları domatesli sosun bulunduğu tencereye ekleyiniz.
Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, yemeği 1-2 dakika ısıttıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

İtalyan yemekleri denemek isteyenler için ustasından farklı bir tarif. İtalyan Miclangeli De Lavrates sizler için hazırladı...

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri