Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Uykuluk Kremalı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Uykuluk Kremalı
Pratik Uykuluk Kremalı Tarifi


Uykuluk Kremalı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Uykuluk (suda bir taşım kaynatılıp, süzülerek kurulanmış)
120 gr (8 çorba kaşığı) Tereyağ
1 Küçük Havuç (kazınıp, küçük kübler halinde doğranmış)
1 Küçük Soğan (doğranmış)
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1/2 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap
1 1/4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Un
250 gr (1 su bardağı) Krema
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
Baharat Torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yaprağı

Yemek Tarifi


Önemli davetlerinizde hazırlayabileceğiniz kremalı uykuluk, pilav yada hamur kasesi üstünde servis edilebilir.

Büyük bir tavada tereyağın yarısını (4 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca havuç, soğan, baharat torbası, tuz ve biberi ekleyip, arasıra karıştırarak 10-15 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Uykulukları ekleyip, sebzelerle karıştırınız.
Tavanın kapağını kapatarak ateşi iyice kısıp, uykulukları bir kez altüst ederek, 10 dakika pişiriniz.

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170 C) getirip, ısıtınız.
Delikli kepçeyle uykulukları küçük bir tepsiye çıkarıp, bir kenara bırakınız.

Şarabı tavaya boşaltıp, ateşi yükselterek, tavadaki sos 1/2 su bardağı kalıncaya kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, sosu tepsideki uykulukların üstüne dökerek et suyunu ekleyiniz (et suyu uykulukların üstünü tamamen örtmelidir).
Tepsiyi orta ateşe yerleştirip, kaynatınız.
Kaynayınca ateşten alıp, üstünü örterek fırında 45 dakika pişiriniz.

Tepsiyi fırından alıp bir kenara bırakarak, uykulukların sos içinde soğumasını bekleyiniz.
Delikli kepçeyle uykulukları tezgaha çıkarıp, keskin bir bıçakla 1, 5 santim uzunluğunda parçalara keserek, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız.
Uykuluğun pişme suyunu orta boy bir tencereye süzünüz.
Tencereyi harlı ateşe oturtup, pişme suyu 1 1/4 su bardağı kalıncaya kadar kaynatınız.
Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.

Bir başka orta boy tencerede, kalan 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, unu tahta bir kaşıkla ekleyiniz.
Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, karıştırarak 2 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, sıcak tuttuğunuz pişme suyunun içine boşaltınız.
Tencereyi ağır ateşe oturtup, karıştırarak 1 dakika pişiriniz.
Kremayı azar azar, tahta kaşıkla karıştırarak ekleyip, sos tahta kaşığın sırtına yapışacak kıvama gelinceye kadar pişiriniz.
Limon suyunu katıp, tencereyi ateşten alınız.

Uykulukları ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üstüne sosu boşaltınız.
Kıyılmış maydanozu serpiştirip, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri