Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Uykuluk Izgara Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Uykuluk Izgara
Pratik Uykuluk Izgara Tarifi


Uykuluk Izgara (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Uykuluk (3 saat sOğuk suda bırakılmış)
2-3 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Hazırlanması kolay bir yemek olan uykuluk ızgara, yanında ızgara edilmiş domates dilimleri ve marul salatasıyla servis edilebilir.

Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız.

Bir tepsiyi rafine yağla yağlayıp, uykulukları tepsiye yerleştiriniz.
Ustlerine tuz, biber ve kekiğin yarısını serpip, tepsiyi fırının ızgarasına sürünüz.

Uykulukları 1-2 dakika ızgara ettikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, uykulukları bir maşayla ters-yüz ediniz.
Ustlerine kalan tuz, biber ve kekiği serpip, tepsiyi yeniden fırının ızgarasına sürünüz.

Uykulukları 1-2 dakika daha ızgara ettikten sonra, tepsiyi fırından alıp, uykulukları ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri