Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Uykuluk Izgara Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Uykuluk Izgara
Pratik Uykuluk Izgara Tarifi


Uykuluk Izgara (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Uykuluk (3 saat sOğuk suda bırakılmış)
2-3 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Hazırlanması kolay bir yemek olan uykuluk ızgara, yanında ızgara edilmiş domates dilimleri ve marul salatasıyla servis edilebilir.

Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız.

Bir tepsiyi rafine yağla yağlayıp, uykulukları tepsiye yerleştiriniz.
Ustlerine tuz, biber ve kekiğin yarısını serpip, tepsiyi fırının ızgarasına sürünüz.

Uykulukları 1-2 dakika ızgara ettikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, uykulukları bir maşayla ters-yüz ediniz.
Ustlerine kalan tuz, biber ve kekiği serpip, tepsiyi yeniden fırının ızgarasına sürünüz.

Uykulukları 1-2 dakika daha ızgara ettikten sonra, tepsiyi fırından alıp, uykulukları ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri