Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr) Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr)
Pratik Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr) Tarifi


Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr)

Malzemeler


1/2 kg Tavuk Ciğeri
5 Su Bardağı Su
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Kereviz Rendesi
3 Sap Maydanoz
8 Tane Karabiber
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos
240 gr (16 çorba kaşığı) Tereyağ
1 Kahve Kaşığı Hindistancevizi Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Hardal Tozu
1 Kahve Kaşığı Karanfil (dövülmüş)
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Diş Sarmısak (ince kıyılmış)
2 Çorba Kaşığı Konyak
60 gr (1/4 su bardağı) Biberli Yeşil Zeytin (dilimlenmiş)

Yemek Tarifi


Bu lezzetli ezmeyi, davetlerinizde sıcak tereyağlı kızarmış ekmekle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz.
Tavuk ciğeri ezmesi 1-2 gün önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilerek, karışık salata ve taze ekmekle hafif bir yemek olarak da servis edilebilir.
Ezmeyi hazırlamak için, bir ezme makinesi yada elektrikli karştırıcı gereklidir.

Büyük bir tencerede suyu harlı ateşte kaynatınız.
Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz, kereviz rendesi, maydanoz ve tane biberleri ekleyiniz.
Ateşi hafifçe kısıp 10 dakika pişiriniz.
Tavuk ciğerlerini ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişiriniz.

Tencereyi ateşten alıp, ciğerleri süzerek ezme makinesinden geçiriniz yada elektrikli karıştırıcıda iyice eziniz.
Kalan 1 tatlı kaşığı tuz, tabasko sos, tereyağ, hindistancevizi rendesi, hardal tozu, karanfil, soğan, sarmısak ve konyağı katıp, iyice karıştırınız.
Ezmeyi 3 3/4 su bardağı su alan bir kaseye koyup, üstünü düzeltiniz.
Zeytin dilimleriyle süsleyerek, buzdolabında en az 6 saat soğuttuktan sonra, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın.

Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri