Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr) Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr)
Pratik Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr) Tarifi


Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr)

Malzemeler


1/2 kg Tavuk Ciğeri
5 Su Bardağı Su
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Kereviz Rendesi
3 Sap Maydanoz
8 Tane Karabiber
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos
240 gr (16 çorba kaşığı) Tereyağ
1 Kahve Kaşığı Hindistancevizi Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Hardal Tozu
1 Kahve Kaşığı Karanfil (dövülmüş)
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Diş Sarmısak (ince kıyılmış)
2 Çorba Kaşığı Konyak
60 gr (1/4 su bardağı) Biberli Yeşil Zeytin (dilimlenmiş)

Yemek Tarifi


Bu lezzetli ezmeyi, davetlerinizde sıcak tereyağlı kızarmış ekmekle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz.
Tavuk ciğeri ezmesi 1-2 gün önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilerek, karışık salata ve taze ekmekle hafif bir yemek olarak da servis edilebilir.
Ezmeyi hazırlamak için, bir ezme makinesi yada elektrikli karştırıcı gereklidir.

Büyük bir tencerede suyu harlı ateşte kaynatınız.
Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz, kereviz rendesi, maydanoz ve tane biberleri ekleyiniz.
Ateşi hafifçe kısıp 10 dakika pişiriniz.
Tavuk ciğerlerini ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişiriniz.

Tencereyi ateşten alıp, ciğerleri süzerek ezme makinesinden geçiriniz yada elektrikli karıştırıcıda iyice eziniz.
Kalan 1 tatlı kaşığı tuz, tabasko sos, tereyağ, hindistancevizi rendesi, hardal tozu, karanfil, soğan, sarmısak ve konyağı katıp, iyice karıştırınız.
Ezmeyi 3 3/4 su bardağı su alan bir kaseye koyup, üstünü düzeltiniz.
Zeytin dilimleriyle süsleyerek, buzdolabında en az 6 saat soğuttuktan sonra, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

13 yaşındaki küçük aşçı Merve Gül Başaran'dan süper bir tarif. Büyükler ve küçükler bu tatlıya bayılacak.

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri