Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soslu Marine Edilmiş Hamsi Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Soslu Marine Edilmiş Hamsi
Pratik Soslu Marine Edilmiş Hamsi Tarifi


Soslu Marine Edilmiş Hamsi (6 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 kg hamsî
1.
5 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı kırmızı biber
1.
5 yemek kaşığı kekik
1 limonun suyu
1 baş sarmısak
1 su bardağı beyaz şarap
Tuz, beyazbiber

Yemek Tarifi


Hamsilerin kafalarinı ve kılçıklarını çıkarın.
Balıkları tuzlayarak bir tepsiye dizin.
Diğer malzemeleri mikserde karıştırip hamsilerin ûzerine dökün.

Balıkları iki gün dinlendirdikten sonra limon ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Biberleri, tuz, fesleğen, maydanoz, sarımsak ve cevizle birlikte blenderden geçirerek ezin.

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri