Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Paça Jöleli Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Paça Jöleli
Pratik Paça Jöleli Tarifi


Paça Jöleli (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş)
10 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
8 Diş Sarmısak (dövülmüş)
3/4 Su Bardağı Sirke
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Jöleli paçayı, davetlerinizde hazırlayacağınız soğuk büfelerde sunabilirsiniz.

1 litrelik bir pasta kalıbını çalkaiayıp, buzdolabında 30 dakika soğutunuz.

Önce, ağır ateşte paçaların üstündeki kılları ütüleyiniz.
Paçaları yıkayıp bir kenara bırakınız.
Büyükçe bir tencereye yıkanmış paçaları, suyu ve tuzu koyup orta ateşte 3 saat, paçalar yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ocaktan indirip, bir delikli kepçe ile paçaları bir tabağa aktarınız.
Paçaların etli kısımlarını ayıklayıp kalan kısmını atınız.

Paça suyunun bulunduğu tencereyi yeniden orta ateşte, içinde 5 su bardağı paça suyu kalana kadar kaynatınız.
Tencereyi ateşten alıp ılınmaya bırakınız.

Küçük bir kasede sarmısak ve sirkeyi iyice çırpınız.
Karışımı, tenceredeki ılınmış paça suyuna ekleyiniz.

Kalıbınızı buzdolabından çıkarınız.
İçine hazırladığınız paça suyundan, kalıbın üçte ikisini dolduracak kadar döküp, yeniden buzdolaına kaldırınız.
Paça suyu donmaya başladığında kalılbı buzdolabından alıp, ayıklanmış paçaları, üstlerine biberi serperek, kalıba ekleyiniz.
(Kalan paça suyu varsa onu da kalıba dökünüz).
Kalıbı yeniden buzdolabına kaldırıp 5-5, 5 saat, jöle iyice donana kadar soğutunuz.

Kalıbı buzdolabından alıp, dibini, içi sıcak su dolu bir tencereye 1 dakika kadar daldırıp çıkararak, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdiriniz.
Soğutulmuş bir servis tabağını kalıbın üstüne kapayınız.
Kalıbı alt üst ederek jöleli paçayı servis tabağına çıkarıp, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini mutfak robotunda kıyma haline getirin. Sebzeleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin.

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri