Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Paça Çorbası Terbiyeli Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Paça Çorbası Terbiyeli
Pratik Paça Çorbası Terbiyeli Tarifi


Paça Çorbası Terbiyeli (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş)
6 Su Bardağı Su
1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış)
2 Diş Sarmısak
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
Terbivesi:
1/6 Su Bardağı Limon Suyu
2 Yumurtanın Sarısı
1 Çorba Kaşığı Su

Yemek Tarifi


Alışılmış paça çorbasına yumurtalı, limonlu terbiye katılmasıyla hazırlanan terbiyeli paça çorbasının, kış mevsiminde başlangıç yemeği olarak yada içki sofralarının sonunda servis edebilirsiniz
Önce, paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz.
Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız.

Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup, orta ateşte bir taşım kaynatınız.
(Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri alıp atınız.
) Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı 4 saat pişiriniz.

Terbiyeyi hazırlamak için, genişçe bir tencereye su doldurup kaynatınız.
Üstüne küçük bir kase oturtup, içine yumurta sarılarını, limon suyunu ve 1 çorba kaşığı suyu koyunuz.
Yumurta teli ile 2 dakika çırpınız.
Kaynayan paça çorbasından iki su bardağı alıp, terbiyeye iyice karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkararak, içindeki terbiyeyi kaynayan çorba tenceresine katınız.
Bir kez karıştırıp, çorba tenceresini ateşten alınız.
Çorbayı ısıtılmış bir servis kasesine boşaltıp servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri