Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Marine Edilmiş Somon Izgara Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Marine Edilmiş Somon Izgara
Pratik Marine Edilmiş Somon Izgara Tarifi


Marine Edilmiş Somon Izgara (3 Kişilik)

Malzemeler


3 adet kemikli ve derisi üzerinde somon balığı
1 adet havuç
10 adet taze fasulye
Maydanoz
Tuz, karabiber
250 gram siyah, haşlanmış taglietelli makarnası
Terbiye için:
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
5 adet tane karabiber
1/4 çay bardağı limon suyu
1/4 çay bardağı portakal suyu
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
Yarım soğan
4-5 adet rezene yaprağı
Sos için :
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım soğan
1 çay kaşığı kapari
1 adet domates
1 tatlı kaşığı limon

Yemek Tarifi


Terbiye için geniş bir kapta tuzu, şekeri, kırılmış tane karabiberleri, limon ve portakal suyunu, küçük doğranmış sarımsakları, defne yaprağını, halka şeklinde kesilmiş soğanı ve rezene yapraklarını karıştırın.

Bir buçuk cm eninde kesilmiş, derisi üzerinde ve kemikli somon balıklarını hazırladığınız sosta 1 gün dinlendirin.
Sostan çıkardıktan sonra üzerine tuz ve karabiber serpin.
Orta ısılı bir ızgarada arkalı önlü kızartın.

Sos için 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın.
Küçük doğradığınız soğanı ekleyin.
Pembeleşmeye başladığında kapariyi, kabuğu soyulmuş ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş domatesi ve 1 tatlı kaşığı limonu ekleyin.

Servis tabağının bir kenarına haşlanmış taglietelli yerleştirin.

Diğer tarafına hazırladığınız sostan dökün.
Üzerine ızgarada pişirdiğiniz balıkları yerleştirin.
Haşlanmış havuç dilimlerini ve taze fasulyeleri yanına dizin.
Maydanoz yaprakları ile süsleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri