Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Dana Böbreği Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Mantarlı Dana Böbreği
Pratik Mantarlı Dana Böbreği Tarifi


Mantarlı Dana Böbreği

Malzemeler


1 kg böbrek
200 gr mantar
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1-2 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu

Yemek Tarifi


İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın.
Tencereye tereyağını koyup eritin.
Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanı koyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun.

İçerisine bütün mantarları ilave edin.
Pişmekte olan mantarlar kendi suyunu verip çekince bir su bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte suyu koyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
Üzerine tuz, karabiber, maydonoz ve dereotunu ilave ederek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğüs etlerini bir tencereye koyup üzerine sıcak suyu ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpin.

Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Kepekli un karışımını geniş bir yoğurma kabına koyun. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Toz mayayı da serpiştirdikten sonra elinizle tekrar karıştırın.

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri