Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Dana Böbreği Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Mantarlı Dana Böbreği
Pratik Mantarlı Dana Böbreği Tarifi


Mantarlı Dana Böbreği

Malzemeler


1 kg böbrek
200 gr mantar
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1-2 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu

Yemek Tarifi


İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın.
Tencereye tereyağını koyup eritin.
Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanı koyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun.

İçerisine bütün mantarları ilave edin.
Pişmekte olan mantarlar kendi suyunu verip çekince bir su bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte suyu koyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
Üzerine tuz, karabiber, maydonoz ve dereotunu ilave ederek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Evde kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetli bir pasta tarifi.

Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Margarin, sıvıyağ, bal, 1 su bardağı süt, kakao ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Yufkayı düz bir zemine serin. Yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın. Üzerine 1 kahve fincanı şekeri serpiştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri