Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Dana Böbreği Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Mantarlı Dana Böbreği
Pratik Mantarlı Dana Böbreği Tarifi


Mantarlı Dana Böbreği

Malzemeler


1 kg böbrek
200 gr mantar
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1-2 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu

Yemek Tarifi


İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın.
Tencereye tereyağını koyup eritin.
Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanı koyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun.

İçerisine bütün mantarları ilave edin.
Pişmekte olan mantarlar kendi suyunu verip çekince bir su bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte suyu koyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
Üzerine tuz, karabiber, maydonoz ve dereotunu ilave ederek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri