Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Dana Böbreği Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Mantarlı Dana Böbreği
Pratik Mantarlı Dana Böbreği Tarifi


Mantarlı Dana Böbreği

Malzemeler


1 kg böbrek
200 gr mantar
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1-2 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu

Yemek Tarifi


İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın.
Tencereye tereyağını koyup eritin.
Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanı koyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun.

İçerisine bütün mantarları ilave edin.
Pişmekte olan mantarlar kendi suyunu verip çekince bir su bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte suyu koyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
Üzerine tuz, karabiber, maydonoz ve dereotunu ilave ederek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Derya Aydın'dan lezzetli ve çok pratik bir kabak yemeği tarifi...

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri