Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Ciğeri Domates Soslu Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Kuzu Ciğeri Domates Soslu
Pratik Kuzu Ciğeri Domates Soslu Tarifi


Kuzu Ciğeri Domates Soslu (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
30 gr (1/4 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış)
15 gr (1 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
Sosu:
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
1 Büyük Soğan (ince doğranmış)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
125 gr Mantar (temizlenip ince dilimlenmiş)
200 gr Domates (kabukları soyulup doğranmış)
75 gr Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Defne Yaprağı

Yemek Tarifi


Domates soslu kuzu ciğeri, besleyici bir aile yemeğidir.
Patates püresi ve taze fasulye ile servis edilebilir.

Sosu yapmak için, orta boy bir tencerede zeytinyağı kızdırınız.
Soğan ve sarmısağı ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam oluncaya kadar kavurunuz.
Mantar ve domatesleri katıp, arasıra karıştırarak, 2 dakika daha kavurunuz.

Domates salçası, tuz, şeker ve defne yaprağını ekleyip ağır ateşte 30 dakika.
sosun tencereye yapışmaması icin arasıra karıştırarak pişiriniz.
(Sos cok koyu ise bir yada 2 corba kaşığı suyla inceltiniz.
)
Bu arada, baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini bulayarak, fazla ununu silkeleyiniz.

Büyük bir tavada, tereyeğı ve zeytinyağını kızdırıp, ciğerleri azar azar katarak 6 dakika kızartınız.
Ciğerleri delikli kepçeyle çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, hepsi kızarana kadar sıcak tutunuz.

Bütün ciğerler kızarınca, üstlerine maydanozu serpiniz.

Sosu ateşten alarak defne yaprağını çıkarıp atınız.
Ciğerleri sosla birlikte servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Banu Hanım'ın pratik kurabiye tarifi...

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri