Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Ciğeri Domates Soslu Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Kuzu Ciğeri Domates Soslu
Pratik Kuzu Ciğeri Domates Soslu Tarifi


Kuzu Ciğeri Domates Soslu (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
30 gr (1/4 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış)
15 gr (1 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
Sosu:
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
1 Büyük Soğan (ince doğranmış)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
125 gr Mantar (temizlenip ince dilimlenmiş)
200 gr Domates (kabukları soyulup doğranmış)
75 gr Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Defne Yaprağı

Yemek Tarifi


Domates soslu kuzu ciğeri, besleyici bir aile yemeğidir.
Patates püresi ve taze fasulye ile servis edilebilir.

Sosu yapmak için, orta boy bir tencerede zeytinyağı kızdırınız.
Soğan ve sarmısağı ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam oluncaya kadar kavurunuz.
Mantar ve domatesleri katıp, arasıra karıştırarak, 2 dakika daha kavurunuz.

Domates salçası, tuz, şeker ve defne yaprağını ekleyip ağır ateşte 30 dakika.
sosun tencereye yapışmaması icin arasıra karıştırarak pişiriniz.
(Sos cok koyu ise bir yada 2 corba kaşığı suyla inceltiniz.
)
Bu arada, baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini bulayarak, fazla ununu silkeleyiniz.

Büyük bir tavada, tereyeğı ve zeytinyağını kızdırıp, ciğerleri azar azar katarak 6 dakika kızartınız.
Ciğerleri delikli kepçeyle çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, hepsi kızarana kadar sıcak tutunuz.

Bütün ciğerler kızarınca, üstlerine maydanozu serpiniz.

Sosu ateşten alarak defne yaprağını çıkarıp atınız.
Ciğerleri sosla birlikte servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın. Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Elif Kılıç'tan yaz aylarında da keyifle yenilebilecek pratik bir tatlı. Evde bulunan malzemelrle kolayca yapabileceğiniz bisküvili soğuk pastayı mutlaka deneyin.

Bisküvileri bir kaba ufalayın. Jöleyi 2 su bardağı kaynar su ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri