Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Böbreği Pilavlı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Kuzu Böbreği Pilavlı
Pratik Kuzu Böbreği Pilavlı Tarifi


Kuzu Böbreği Pilavlı (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Büyük Soğan (ince doğranmış)
1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
350 gr Domates (kabukları soyulmuş)
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1/2 Çorba Kaşığı Şeker
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Ketçap
1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav

Yemek Tarifi


Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz.

Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.

Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.

Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz.
Domates, şarap, şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız.

Ateşin altını kısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz.
Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz.
Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Yemekevi.tv'de sofraların vazgeçilmezi bir çorba tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın yaptığı brokoli çorbasını çok beğeneceksiniz.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut tarifi, çocukların vazgeçemeyeceği bir tat. Mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri