Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Böbreği Pilavlı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Kuzu Böbreği Pilavlı
Pratik Kuzu Böbreği Pilavlı Tarifi


Kuzu Böbreği Pilavlı (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Büyük Soğan (ince doğranmış)
1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
350 gr Domates (kabukları soyulmuş)
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1/2 Çorba Kaşığı Şeker
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Ketçap
1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav

Yemek Tarifi


Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz.

Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.

Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.

Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz.
Domates, şarap, şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız.

Ateşin altını kısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz.
Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz.
Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri