Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Böbreği Alevli Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Kuzu Böbreği Alevli
Pratik Kuzu Böbreği Alevli Tarifi


Kuzu Böbreği Alevli (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1/4 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/4 Su Bardağı Konyak
125 gr (1/2 su bardağı) Krema
1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış)

Yemek Tarifi


Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz.

Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız.
Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız.
Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz.
Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz.

Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz.

Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya.
kadar ısıtınız.
Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız.
Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız.

Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız.
Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Unları, pudra şekerini, tuzu ve mayayı büyük bir kapta karıştırın. Yağı ve yeterince ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri